EEDC Drift Greece.

Mana sezona ir noslēgusies uz ļoti pozitīvas nots, jo iegūts EEDC čempiona tituls pēc kura sākās avantūriskais ceļojums 3200 km garumā uz Grieķiju ar mērķi ņemt dalību tur organizētos posmos.

Jā tieši posmos, jo tie tur bija veseli divi – Krēta un Lamia.

No Kijevas devāmies uz Odesu, kur mūs uzņēma D.Iljuks, pie kura arī veicām apkopi mūsu BMW.

Odesā jau bij jūtama vasaras noskaņa ar + 22c.


No Odesas izbraucām minimālā sastāvā es un Dincis, jo Mārtiņš galvenais tehniķis tika izsaukts uz raliju Latvija apkalpot somu pilota EVO. Tā ka ģimenes lokā veicām savu pirmo garo pārbraucienu :)

Pēc dienas braukšanas un piedzīvojumiem uz Moldovas – Ukrainas robežas tālak nonākot Rumānijā tad Bulgārijā esam sasnieguši Grieķiju, kur arī pārnakšņojam un uzņemam spēkus tālākam ceļam.

Viss forši ārā + 30c un ekstrēmi braucēji uz ceļiem :)

Vakarā iebraucam Atēnās, kur mūs sagaida EEDC tirsnešu komanda un esam gatavi kāpt uz prāmja, kurš mūs aived līdz Krētai.

Iebraucam Krētā un tur pat ostā ir izbūvēta diezgan laba trase uz diezgan svaiga asfalta. Jau no rīta kastuma šoks ar pirmo sauli un doma …kas būs vēlak ?


Emocijas vienkārši mega pozitīvas, jo ir sākusies atpūta ar nedaudz drifta un ārā super klimats ar + 32c.

Trasē uzbūvējam sev boksus un sagatavojamies, paldies Kasparam kurš palīdzēja menedžēt visas tehniskās lietas !


Uzbraucam nedaudz treniņu un diena jau galā, rīt gonka ,bet vakarā iečekojamies mīlīgā Krētas viesnīcā ierumojam un ievīnojam baudot silto laiku.


Vakarā vīna tests….

Krētas posmā kvalificējos poz. 2, kas ir ok, poz. 1 S.Kabargins ar savu dūmmašīnu. 3. Iljuks un 6. Kristaps.

Vietējie braucēji daži labi, dažiem vēl jāapgūst braukšana un auto būve un būs labi.

Šitais bij nazis.

Sacednsībās tieku līdz top 8, kur nobraucu lielisku iebraucienu, kuru tiesneši novērtē kā OMT, ok labi laižam vēl , bet tad nokļūdos ar pārlieku leņķi un uzvara Kristapam.


Pasākums man patika, pēc braucieniem un performances trasē bija daudz fanu un interesentu par mūsu auto.

Krētas rezultati.

1. D.Iljuks

2. K.Blušs

3.Pampos Xarlampos

Un tad sākās reāls chills, veselas 4dienas Krētā nedarot neko, sauļojoties un baudot dabu un vietējo pārtiku un dzērienus.



Nākamā gonka Lamia lidlaukā 200km. no Atēnām. Trase daudz mazāka un šaurāka, arī lēnāka, bet tanī pat laikā diezgan tehniska. Šeit ostas skatu vietā mūs priecēja milzīgi kalni.

Viss labi un vēl mega ziņa pie manis brauc RTS komanda atbalstīt un palīdzēt, cepuri nost čaļiem 30 stundās no Ogres līdz Lamia, yeah !!!


Kvalī diezgan labi poz. 2 ar iemetiena rekoru šajā trasē 123km/h. Pirmo pozīciju ieņēma A.Golovņa s 13 Zeetex ,kurš mums pievienojās tik uz šo posmu.

Daudz fanu un interesentu par auto.



Braucienos viss labi uz aizcīnos lidz finālam pārspējot vietējos stārus.



Fināla kārtējo reizi tiekos ar Kristapu un otro reizi kļūdos Grieķijā atdodot uzvaru. Esmu priecīgs par savu ātrumu otro vietu Lamias posmā un vispār par visu šo fantastisko avantūru, kura izvērtās par lielisku atpūtu drifta gaisotnē, paldies EEDC organizatoriem par šo iespēju un paldies visiem kas man palīdzēja !




Rezultāti

1. K.Blušs

2. G.Elksnis

3. A.Golovna

Video Krētas posms

GVIDO DRIFT / DS

www.gvidoelksnis.com