Ralfs Sirmacis ātrākais GYMKHANA.lv Head2Head veiklības braucienos.

Svētdien, 19. septembrī “Dzintara volgas” pasākumu ietvaros Biķernieku vecajā motobola stadionā norisinājās arī projekta GYMKHANA.lv veiklības braucieni “Head2Head”. Kā jau nosaukums liecina, šoreiz braucējiem bija iespēja sacensties paralēlā trasē aci pret aci ar pretinieku, kas nodrošināja nervus kutinošu spriedzi un aizraujošu cīņu jau no pašiem pirmajiem iebraucieniem.

Par pārsteigumu parūpējās septiņpadsmitgadīgis rallijsprinta pārstāvis Ralfs Sirmacis (Renault Clio), kurš spēja stabili kāpināt tempu un aizcīnījās līdz pat finālam, kurā satikās aci pret aci ar visas sacīkstes garumā pārliecinošu sniegumu demonstrējušo Oskaru Lūsi (Mitsubishi Evo9). Tikai viens aizskarts šķērslis fināla iebraucienā Lūsim nozīmēja 5 sekunžu deficītu, ko Sirmacis augstasinīgi spēja nosargāt un svinēja pelnītu uzvaru.

Mazais fināls, jeb cīņa par 3.-4. vietu izvērtās par aizmugurējās piedziņas mini-finālu, kurā uzvarēja un attiecīgi trešās vietas laurus plūca PRO-drift braucējs Raivo Mužiks (Nissan), par tikai nedaudz vairāk kā sekundi apsteidzot vasaras sprinta ekspertu Jāni Slišānu (Toyota Corolla).

GYMKHANA.lv Head2Head dalībnieku sastāvs bija ļoti raibs un pārstāvēti bija kā  rallija, rallijsprinta, tā arī vasaras un supersprintu dalībnieki, bet skatītāju acis priecēja kuplā drift un PRO-drift braucēju “armija”, kas tradicionāli tiek uzskatīti par  favorītiem šajā sacensību veidā. Vispirms visi braucēji veica kvalifikācijas braucienus, pēc kuru rezultātiem tika izkārtoti klasiskā izslēgšanas shēmā, kur vistālākajos zaros viens no otra nonāk visspēcīgkākie konkurenti, tādējādi nodrošinot abiem vienādas iespējas aizcīnīties līdz pat finālam. Pēc katra pāra brauciena tikai viens braucējs turpināja cīņu nākamajā kārtā. Uzreiz jāpiezīmē, ka jau no paša sākuma pārliecinoši ātrākais bija jau pieminētais Oskars Lūsis, toties otrajā vietā ierindojās titulētais rallija stūrmanis, veiklības braucienu klasiķis Raimonds Tihonovs ar Nissan. Tieši tikšanās ar vēlāko sacensību uzvarētāju Ralfu Sirmaci (tikai 7. laiks kvalifikācijā) jau ceturtdaļfinālā pārvilka svītru Raimonda turpmākajai cīņai pusfinālā.

Gymkhana jeb autoslaloms, ir autosporta veids, kas ar katru gadu iemanto arvien lielāku popularitāti visā pasaulē, pateicoties tā redzamākajai figūrai amerikānim Kenam Blokam (Ken Block). Tajā var piedalīties gan pieredzējuši autosportisti, gan amatieri ar ielas automašīnām, jo sacensībās ātrumi nav lieli un uzdevums ir visai vienkāršs – iepriekš noteiktā trasē ir jāpierāda sava meistarība, dažādos veidos izbraucot uz trases noliktus šķēršļus un figūras. Parasti Gymkhana trasēs tiek izmantotas tādas figūras kā čūska, apgriešanās pa 180 un 360 grādiem, kā arī izbraukšana caur vārtiem un tā saucamā iebraukšana garāžā. Parasti šādas trases veikšanai ir vajadzīga aptuveni minūte, pamatīgas auto vadīšanas iemaņas un arī samērā ass prāts. Uzvarētājs ir tas, kurš trasē ir aizskāris pēc iespējas mazāk šķēršļu un visas figūras ir izbraucis, patērējot pēc iespējas mazāk laika.

GYMKHANA.lv veiklības braucienu aizsācējs Latvijā Gvido Elksnis pēc sacīkstes ar gandarījumu atzīst, ka “sacīkstes formāts sevi pierādīja no vislabākās puses kā vienlīdz piemērots gan dažādu autosporta veidu pārstāvjiem gan arī jebkuras piedziņas automašīnām, un, kā izrādās, arī visu veidu laika apstākļiem. Pēc saņemtajām atsauksmēm var secināt, ka interesanti bija visiem – kā sportistiem, tā skatītājiem un arī mums pašiem. Gaidīsim jūs jau nākamajos Gymkhana.lv posmos, iespējams pat vēl šogad!“.

GYMKHANA.lv atbalsta Motul, CRAMO, Red Bul un reklāmas aģentūra pandaDESIGN.

Rezultātu sadaļā pieejami visi rezultāti.

Vairāk foto: go4speed galerijā

(c) Foto: Artūrs Igaveņš.