EEDC R6 , Ungārija, Mariapocs.

Hei, ar labu driftu !

Nedaudz par mūsu ceļojumu uz EEDC R6 posmu Ungārijā.

23 – 25.augustam Ungārijā norisinājās mega pasākums Eiropas drifta pasaulē , kur sagājās savā starpā divi spēcīgi čempionāti Europien All Stars un EEDC kurā startēju es.


Sacensību formāts riktīgi iepriecināja , jo organizatori bija izlēmuši likt abu čempionātu braucējus vienā katlā un cīņa kļuva vēl sīvāka. Ceļā nedaudz dabūjām paremontēt busiņu ,kā rezultātā atbraucām līdz gala mērķim 24 stundās , kas bija piektienas vakars 22:00. Treniņi bija beigušies un vairs netika paredzēti, bet par laimi man tika pieņemts lŗmums sacensību dienā piešķirt 1h treniņiem.
Sagatavojām savau padoku rītdienai un devāmies atpūsties ,jo nogurums un mega kastums + 40 dienā un + 28 naktī, bija pilnīgs kosmoss :)
Treniņu diena : iebraucu trasē un mēģinu piebraukt aizlienēto auto. Sākumā pirmie apļi ne visai, jo liekas šim auto ir pamaz jaudas tādām garām trasēm + super riepas 245/40 r15 Kumho KU36 turas perfekti.


Bet izanalizējot esošo situāciju un saņemot brauciena menedžera ieteikumus mainīju braukšanas stilu un gāzi nedzudz atlaidu vien uz pirmo pārmetienu – parējo visu 100% pilnā ručkā. Viss aizgāja un varēju izbraukt trasi pat diezgan iespaidīgi piesakot sevi vakara cīņai.


Kvalivikācijā startēju pirmais, kas parasti nav pārāk forši, jo tiesneši vēl nav iesiluši un ir skopi uz labu atzīmi.


Pirmais iebrauciens ļoti labs gar sienu pilnā ātrumā un mega dūmiem, kas pēc manām domām varētu būt top 5 rezultās no visiem , bet kā jau minēju Angļu tiesneši ieliek pat par 20 punktiem mazāk kā pārējie. Rezultātā 11.vieta kvalifikācijā. ir ok.


Tandēmos pirmais brauciens pret vietējo ungāru problēmas nesagādā un tieku uz top 16, kur pretīm labs pretinieks Alan Sinnot ,All Stars čempionāta līderis. Sapratu kad šis brauciens ir jāvinnē un pretīm spēcīgs un ātrs braucējs – nedrīkst atļaut viņam aizmukt.
Startējam – pretinieks reāli pārliecinoši ieskrienas un turpat 1-2m atālumā sekoju viņam – seko iemetiens un gāzes vietā čalis bremzē ….
Vis notiek ļoti ātri uztriecos sānslīdē viņam virsū pēc kā arī tālāk trases apmalei. Auto spēcīgi salocīts wisefab plaukts.pašķīduši plastmasi un norauts stūres pirksts ,diemžēl saremontēt neizdevās un mums nebija līdzi rezerves plaukts ,rezultātā nācās no turpmākās cīņas izstāties.

Diezgan žēl par šādu iznākumu ,jo komanda ticēja un pašm bija pārliecība par sevi šajā trasē.

Tas ir auto sports un tā gadās , bet viss notiek un mēs ejam tālāk gatavojotis fināla cīņām EEDC čempionātā kurš septembrī norisiāsies Polijā.