Augustā notiks Gymkhana.lv slaloma sacensības.

Kurš būs ātrākais ? Gymkhana.lv @ Riga Summer Race.

2012.gada 18.augustā , Rīgā , Biķernieku kompleksajā sporta bāzē auto šosejas pasākuma ”Riga Summer Race” ietvaros norisināsies veiklības braucieni auto slalomā Gymkhana.lv „Head to Head”.

Kas ir Gymkhana?

Gymkhana jeb autoslaloms, ir autosporta veids, kas ar katru gadu iemanto arvien lielāku popularitāti visā pasaulē, pateicoties tā redzamākajai figūrai amerikānim Kenam Blokam (Ken Block). Tajā var piedalīties gan pieredzējuši autosportisti, gan amatieri ar ielas automašīnām, jo sacensībās ātrumi nav lieli un uzdevums ir visai vienkāršs – iepriekš noteiktā trasē ir jāpierāda sava meistarība, dažādos veidos izbraucot uz trases noliktus šķēršļus un figūras. Parasti Gymkhana trasēs tiek izmantotas tādas figūras kā čūska, apgriešanās pa 180 un 360 grādiem, kā arī izbraukšana caur vārtiem un tā saucamā iebraukšana garāžā. Parasti šādas trases veikšanai ir vajadzīga aptuveni minūte, pamatīgas auto vai moto vadīšanas iemaņas un arī samērā ass prāts. Uzvarētājs ir tas, kurš trasē ir aizskāris pēc iespējas mazāk šķēršļu un visas figūras ir izbraucis, patērējot pēc iespējas mazāk laika.

Veiklības braucieni notiks Biķernieku trases stadionā , kurā tiks izbūvēta speciāla slaloma trase un dalībniekiem būs jāveic tā izbraucot izliktos šķēršļus.

Lai padarītu braucienus aizraujošākus stadiona laukums tiks sadalīts divās daļās ar identisku trasi katrā malā , ļaujot uz starta izbraukt vienlaicīgi divām automašīnām , kas dalībniekiem un skatītājiem dos papildu adrenalīnu šajās izslēgšanas principa sacensībās.
Vienlaikus ar Gymkhana.lv” Head to Head” veiklības braucieniem 18.augustā Biķernieku kompleksajā sporta bāzes stadionā notiks arī Latvijas top autosporta darbnīcu spēkratu izstāde , kur būs iespēja aplūkot sacīkšu automašīnas.
Kā jau iepriekš tika minēts pasākums norisināsies”Riga Summer Race″ ietvaros , kas tā apmeklētājam dos iespēju gan vērot auto šosejas sacensības gan arī pašam piedalīties slaloma disciplīnā.

Disciplīnas : auto , moto , kartings.

Info : www.gymkhana.lv , gvido.elksnis@gmail.com , +371 29197514

17.08.2012 Gymkhana.lv treniņi.

18.08.2012 Gymkhana.lv veiklības braucieni.

Tiekamies trasē!